Той ще получава повече от Роналдо и Меси взети заедно

Джон Рам (29), голфър от Испания, е новият най-добре платен спортист в света. Той подписа договор на стойност 555 милиона евро с LIV Golf League от Саудитска Арабия. Когато се комбинират заплатите на Кристиано Роналдо и Лионел Меси, сумата е по-малка от тази, която Рам ще получава годишно. Роналдо има заплата от 200 милиона евро, а Меси от 150 милиона евро.

Тайгър Уудс отказа почти милиард евро, но Рам не искаше да пропусне шанса и се съгласи на малко повече от половин милиард. Интересното е, че миналата година той каза, че няма намерение да напуска PGA.

„Не бих напуснал PGA Tour, ако ми предложат 300 милиона евро. Парите са страхотни, но тогава жена ми и аз се запитахме: Ще се промени ли животът ни, ако получим тези пари? Изобщо. Честно казано, ако се пенсионирам сега, бих могъл да живея спокойно до края на живота си с това, което съм спечелил. Никога не съм играл голф по финансови причини. Играя от любов и искам да играя срещу най-добрите в света.“, споделя испанецът.

Рам е трети в световната ранглиста и сега влезе в историята със сделка три пъти повече от това, което саудитците платиха на шесткратния шампион Фил Микелсън преди 18 месеца.

LIV искаше да направи Тайгър Уудс най-високоплатения играч в историята, но той отказа предложението на саудитците от 920 милиона евро, а Рори Макилрой отказа техните 290 милиона евро.

Всеки турнир, организиран от LIV през следващата година, има главна награда от над 3,5 милиона евро, така че Рам може да надхвърли вече лудата сума, която му е гарантирана.

Снимка Инстаграм

Четете още

Избор на редактора