Том Ханкс с три номинации за антиоскарите „Златна малинка“

Документалният филм за Елвис Пресли – „Елвис“ е фаворит за „Оскар“, но актьорската игра на Том Ханкс, като мениджър на Пресли, не се хареса на кинокритиците. Актьорът получи три номинации за „Златна малинка“, които отбелязват най-лошите филми на годината.

Освен с ролята си в „Елвис“, Ханкс беше включен в списъка на наградите и за ролята на Джепето в критикувания римейк на „Пинокио“.

В прессъобщение на организаторите на наградите, ролята на Ханкс в „Елвис“ се определя като „най-осмиваното изпълнение на 2022 г.“ и се прибавя още една номинация за „най-лоша екранна двойка“ за „Том Ханкс и неговото лице с латекс (и нелеп акцент)“.

Докато „Елвис“ и звездата му Остин Бътлър като цяло получиха одобрение, участието на Ханкс в ролята на експлоататорския му мениджър полковник Том Паркър беше порицано от много критици.

В рецензия на „Ню Йорк Таймс“ се казва, че Ханкс се появява „с планина от протези и странен акцент“, а Паркър е представен като „отчасти дребен измамник, отчасти пълен Мефистофел“.

„Пинокио“ на Дисни беше сред петте номинирани за „най-лош филм“ за годишните награди „Златна малинка“, както и противоречивият биографичен филм за Мерилин Монро „Блондинка“. В надпреварата участват и постоянният участник в наградите с американско название „Razzies“ Джаред Лето и неговият филм за Спайдърмен „Морбиус“.

Миналата година Лето беше обявен за най-лош актьор в поддържаща роля за пламенното си изпълнение – с италиански акцент и тежки протези – в „Къщата на Гучи“.

Обикновено наградите „Razzies“ се обявяват в деня преди Оскарите.

РЕКЛАМАspot_img