3-ма полицаи уволнени за насилие на протеста

„За по-малко от 48 часа се установи, че петима души превишават правата си. 3-ма са отстранени от длъжност, срещу другите тече проверка. Отстранените са командир на отделение и двама старши полицаи. Проверките и срещу други продължават“, обясни шефът на СДВР главен комисар Любомир Николов след разследването на ексцесиите по време на протеста срещу БФС.

Главният секретар на МВР Живко Коцев, директорът на СДВР и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов излязоха заедно с изявление, в което заклеймиха полицейското насилие.

„Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие. Както върху мирни граждани, така и върху полицаи, каза Стоянов. – Всеки, който е упражнил насилие ще бъде разследван и ще понесе отговорност“.

„И аз искам обстоен анализ на всички форми на насилие“, посочи той.

Според Стоянов работата на МВР не може да бъде поставена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на правомощията.

Главният секретар призова за разум и по-малко говорене от хора, които не разбират от полицейската работа. Той предупреди да не се нагнетява обстановката, тъй като и днес предстои футболна среща.

„Апелът ми е към тези, които нямат експертиза – да се спре да се политиканства. Хората, които нямат експертиза, да не приказват“, заяви Коцев. „Няма да търпим хора в МВР, които нямат желание да работят“, добави той.

Четете още

Избор на редактора