Трифон Попов е Студент на годината 2023

Министър-председателят акад. Николай Денков връчи наградата „Студент на годината – 2023“ на Трифон Попов от Медицинския университет в София.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличи тази вечер на официална церемония най-успешните и активни студенти на България в 17-ото издание на Националния приз „Студент на годината“.

Събитието беше под патронажа на акад. Николай Денков – министър-председател на България, и се състоя в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Премиерът поздрави всички присъстващи с празника 1 март и отбеляза, че той добре е съчетан с връчването на Националния приз „Студент на годината – 2023“.

За да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е важно да си вземеш изпитите само с петици и шестици, а и да участваш в различни дейности, каза премиерът. Той отбеляза също, че половината от Министерския съвет е тук, защото от правителството искат да покажат уважение към студентите и Националното представителство на студентските съвети.

Министърът-председателят пожела да види Трифон Попов и като участник в наградите за наука „Питагор“.

Трифон Попов е студент в пети курс, в специалност „Медицина“. Стипендиант е на фондацията „Еврика“. Активно се занимава с научни изследвания и проекти, част е от асоциацията на студентите по медицина в София.

Четете още

Избор на редактора