3 дни веселба и мръвки на Празника на еленския бут

Десетият Празник на еленския бут ще събере хиляди ценители на добрата храна от цяла България този уикенд.

Началото на феста е насрочено за 10 ноември от 16.30 часа, когато на специалната сцена ще излязат местни формации. Час и половина по-късно за жителите и гостите на града ще пее попфолк звездата Таня Боева.

Официалното откриване е на следващия ден от 11 часа. На площад „Христо Ботев“ водещите Ненчо Илчев и Мариета Петракиева ще дадат старт на проявите кулинарната фиеста, която ще започнат с молебен за здраве.

Веднага след това местен майстор ще разкрие десет тайни за еленския бут и ще разкаже за чудото на неговото приготвяне.

В 11.30 започва изпълнението на формацията „Илиев“, a час по-късно Ненчо Илчев е предвидил доза хумор със своите забавни истории. В 13.50 са предвидени игри с публиката и ще бъдат обявени победителите от конкурса „Най-добрите майстори на еленски бут и домашно вино“.

След това на сцената Мариета Петракиева ще зарадва присъстващите със своите песни. Ще свири и оркестър „Калофер“. Следва поредна порция смях с Ненчо Илчев, а в 16 часа стартира концертът на Жоро Любимеца.

Кулминацията на празника ще бъде изпълнението на Николай Славеев с Гайдарски състав „Воеводите“ и ПТФ „Пловдивь“.

Програмата в съботния ден ще тече на още няколко локации. В касапския кът ще  започне възстановката „Тайната на касаплъка“. Тя ще е под съпровода на оркестър „Калофер“.

Интересна ще бъде програмата и в неделния ден. На сцената на площад „Христо Ботев“ концертният маратон продължава през целия ден. В 11 часа пък при касапския кът гост ще бъде Иван Звездев.

Четете още

Избор на редактора