Тръмп води пред Байдън с 6 %

Доналд Тръмп води пред президента Джо Байдън в надпреварата за Белия дом с 6% сред гласуващите американци, показват две проучвания, публикувани в „Ню Йорк таймс“ и в „Уолстрийт джърнъл“ и цитирани от БТА.Според изследването на Сиена Колидж по поръчка на „Ню Йорк таймс“, републиканецът Тръмп има подкрепа от 49%, а съперникът му от демократите с 43%. Сред всички регистрирани избиратели, участвали в допитването, не само тези, за които се смята за вероятно да гласуват на изборите, разликата между двамата набъбва дори до 9% в полза на републиканеца.Според проучването за „Уолстрийт джърнъл“ Тръмп води с 6% пред Байдън при преднина от едва 2% в предишното издание на изследването през февруари.Основен фактор, който влияе негативно на подкрепата за 81-годишния Байдън, е неговата възраст, показват и двете национални изследвания.

Губернаторите демократи на щатите Ню Йорк, Минесота и Мериленд изразиха подкрепата си за президента на САЩ Джо Байдън в предизборната надпревара. Те се срещнаха снощи с президента в Белия дом.

Съоснователят на платформата „Нетфликс“ обаче, който е и един от най-големите дарители на Демократическата партия – Рийд Хейстингс, стана поредният призовал президента на САЩ Джо Байдън да прекрати кампанията си за преизбиране на поста. „Байдън трябва да отстъпи място на енергичен лидер демократ, който да победи Доналд Тръмп и да гарантира нашата сигурност и благоденствие“, посочи Хейстингс, цитиран от АП.

Членът на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Раул Грихалва пък стана вторият конгресмен от Демократическата партия, призоваващ президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом, предаде Ройтерс.

Във вторник друг член на Камарата на представителите Лойд Дегет стана първият конгресмен от демократите, призовал Байдън да се откаже.

Четете още

Избор на редактора