Тръмп спечели първичните избори в още три щата

Доналд Тръмп спечели пълна победа срещу Ники Хейли в събраниятана Републиканската партия в щатите Мичиган, Мисури и Айдахо за президентската номинация, съобщи БНР.

С победата си в трите щата Тръмп продължи пътя си към номинацията без загуба, след като спечели всички партийни събрания или първични избори на републиканците, проведени досега. В Мичиган той взе всичките 39 делегати в събранието за номиниране на кандидатурата на Републиканската партия, вотът в Мисури, който беше спечелен с огромно мнозинство, му донесе още 51 делегати, а в Айдахо Тръмп си осигури подкрепата на 85% от присъстващите на събранията, като прибави още 32 делегати.

Общо Тръмп добави 122 делегати в съботния ден, с което удвои общият им брой, а Ники Хейли не можа да спечели дори един. За спечелването на кандидат-президентската номинация на Републиканската партия са необходими 1215 делегати.

Следващата седмица е така наречения „Супер вторник“, който е най-възловата дата в календара на първичните избори. Тогава избирателите в 15 американски щата и една територия ще гласуват за предпочетения от тях кандидат. Ники Хейли вече заяви, че ще остане в надпреварата поне до Супер вторника, който ще покаже дали тя има някакви дори хипотетични шансове да се пребори за номинацията.

Четете още

Избор на редактора