Тръмп събра за изборите над $50 млн. за една вечер

Доналд Тръмп успя да събере над 50,5 милиона долара за предизборната си кампания по време на вечеря в Палм Бийч, недалеч от Мар а Лаго, луксозната резиденция на бившия президент във Флорида, предаде Франс прес.

Събитието беше организирано от милиардера Джон Поулсън. Сред гостите беше бизнесменът Робърт Бигълоу, забогатял в хотелиерството, преди да оглави компания за авиокосмически изследвания, и Джон Кациматидис, собственик на верига магазини за хранителни стоки. На събитието присъства и съпругата на Тръмп  – Мелания.

Тръмп отбеляза, че вечерта е била невероятна, още преди да е започнала и че хората са искали да дарят за каузата, за това Америка да си върне величието.

Според „Вашингтон пост“ на вечерята във Флорида мястото на масата на Тръмп се е котирало за 814 600 долара.

Преди около седмица демократът Джо Байдън организира подобна вечеря в Ню Йорк с участието  на бившите президенти Бил Клинтън и Барак Обама, но тогава успя да събере едва 25 милиона долара.

Събраните суми служат за финансиране на обиколките из страната на кандидатите за президент, за възнаграждения за екипите им, за поръчка на допитвания и за плащане на телевизионни реклами, съобщава БТА.

Четете още

Избор на редактора