Тръмп ще плати $5 млн. за сексуален тормоз

Доналд Тръмп е извършил сексуално насилие над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на миналия век и след това я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня, решиха съдебните заседатели и й присъдиха обезщетение в размер на 5 милиона долара, предаде Ройтерс.

С такова решение съдебните заседатели на практика отхвърлиха твърденията на писателката за изнасилване.

Според решението Тръмп трябва да плати на писателката общо 5 млн. долара – 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета, съобщи Си Ен Ен.

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

„Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята“, написа той в социалната си мрежа.

Бившият президент на САЩ, който води кампания за повторното влизане в Белия дом през 2024 г., ще обжалва, заяви неговият говорител Стивън Чунг.

Тръмп няма да трябва да плаща, докато делото е в процес на обжалване, посочва Ройтерс.

79-годишната Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп, който е на 76 г., я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин „Бергдорф Гудман“ в Манхатън през 1995 г. или 1996 г., след което е накърнил репутацията ѝ, като написа през октомври 2022 г. в социалната си платформа, че твърденията ѝ са „пълна измама“  и „лъжа“.

Карол напусна сградата на съда заедно с адвоката си Роберта Каплан, усмихната и със слънчеви очила, и влезе в кола без да говори с репортерите.

Четете още

Избор на редактора