Търсим инвестиции от големи гръцки компании

Възможностите за привличане на нови инвестиции в България в сферата на енергетиката, търговията и в транспортни и инфраструктурни проекти бяха дискутирани на срещи с ключови гръцки инвеститори от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Той проведе серия срещи с представители на гръцки компании в Солун в рамките на 87-ия Солунски международен панаир, на който тази година България е страна-почетен гост.

„Нашето присъствие на този важен международен форум предоставя широки възможности и перспективи за развитие на сътрудничеството в редица области“, каза министърът.

Той припомни, че основният фокус на българското участие в Солунския панаир са високите технологии, иновациите и образованието, но и че на изложението се представят и компании в сектори като енергетиката, търговията логистиката и строителството.

Министър Богданов посочи, че Гърция е третият най-голям източник на преки чуждестранни инвестиции в България за 2023 г. Само от началото на тази година гръцки компании са инвестирали у нас 300 млн. евро.
По време на срещите с гръцкия бизнес бяха обсъдени възможностите за нови инвестиции във възобновяеми енергийни източници и разширяване на търговията с петролни продукти.

60 български компании и организации от различни сектори участват в 87-ия Солунски международен панаир.

Четете още

Избор на редактора