Тъщата дипломат запалила Пейо със спирт

Тъщата дипломат от външно министерство Красимира Трифонова е запалила зет си Пейо Пеев, като го е заляла със спирт. Тъй като обаче затворила вратата на колата му и всички прозорци били затворени, след броени минути кислородът свършил и огънят загаснал. Така се съхранили трупът на Пеев и редица улики по случая.

Това разкриха ексклузивно пред „Телеграф“ източници от прокуратурата и МВР, които водят разследването на смразяващото убийство, потресло цяла България. Тялото на 44-годишния мъж беше открито в автомобила му на Алеко, а часове по-късно за зверството бяха арестувани и обвинени тъща му Красимира и дъщеря й Габриела Пеева.

Младата майка беше пусната под домашен арест, за да си гледа 6-годишния син и 4-месечното бебе, но в четвъртък от обвинението обявиха, че са протестирали мярката за неотклонение. Причината е, че децата вече са настанени при родителите на убития Пейо.

Съпругът на Габриела имал подозрения, че тя и майка й го тровят. Споделил с адвоката си и с баща си. Именно родителят посъветвал Пейо, като отиде на срещата с жените, да паркира на място, където има камера. Така на 18 януари устройство, монтирано на магазин на няколко пресечки от блока на Трифонова и Пеева в кв. „Изток“, заснема убийството му.

От прокуратурата и МВР обясниха, че на видеото се вижда как Красимира и Габриела се качват в автомобила. Пейо е на шофьорското място, до него е жена му, а зад него – тъщата. В 21.13 ч. камерата заснема как автомобилът започва яростно да се тресе, най-вероятно от борбата, която се разразява в него. Точно два пъти вратата на Пейо се отваря, но някой бързо се протяга и я затваря. Предполага се, че това е Габриела, която според обвинението се е хвърлила върху гърдите му да го придържа, докато майка й го души.

Първоначално разследващите получили информация, че жените уж извели и кучето, затова предположили, че са удушили Пейо с каишката. При огледа на колата обаче в нея бил открит кабел, който е даден за изследване. Ако по него се открие ДНК от жертвата, то ще е категорично ясно, че с него е бил удушен.

След като Пеев е ликвидиран, минават 26 минути, в които нищо не се случва. Изведнъж колата потегля и изчезва от обсега на камерата. В 21.39 ч. на друга камера в района се вижда как Габриела слиза от колата, а тя продължава, но вече убитият Пеев се смята, че е на мястото до шофьора. Според обвинителите най-вероятно в този близо половин час жените са преместили тялото му на пасажерското място, за да може тъщата да шофира.

Вече на Алеко тялото на 44-годишния мъж е залято със спирт и запалено. Изгарят обаче само част от дрехите му и много улики са останали в автомобила. Всички те в момента са дадени за експертизи и ДНК изследвания.

В хода на разследването се търси и дали Красимира има помагачи. Все още се проследява и по какъв начин тя е слязла от Алеко – дали с такси, с познат или с градски транспорт.

От прокуратурата и МВР разкриха още, че Габриела е изпратила десетина съобщения по приложение след убийството, като се подозира, че така е искала да си осигури алиби. Те били кратки, едно от тях гласяло „Обади ми се“, друго – „Къде си“ и т.н.

Предстои Апелативният съд да реши дали да върне Габриела в ареста, тъй като мотивът за освобождаването й бе да се грижи за двете си малолетни деца.

Веднага след ареста Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова-Пеева са отведени за разпит в полицията. Пред разследващите младата жена признала за убийството с думите: „Мама го удуши“.

После обаче отказала да свидетелства пред съдия, а показанията й няма да бъдат взети под внимание, тъй като е кръвна роднина по права линия и законът дава право да се отказва да дава сведения, които да уличат майка й. В хода на разследването пък дипломатката заявила: „Сега той (б.р. – Пейо Пеев) е на по-добро място – в ада“, което буквално шокирало разследващите.

Четете още

Избор на редактора