Тя поиска да се омъжи за Григор. Той се снима с нея

Америкаенка пропътува хиляди километри, зеа да се обясни в любов на Григор Димитров в Бризбейн. Кое е това момиче, което след спечеления от българина финал издигна плакат, на който написа, че иска да се ожени за него?

Даниела Ортега е на 24 години и е американка. Вижда в Австралия любимия си тенисист наживо за трети път. Тръгва на дълъг път само с една цел – иска той да я забележи. Така и идва идеята да направи плакат с нестандартното предложение, разказва Нова историята на Даниела.

„Мислех си какво да напиша. Звучи лудо и знаех, че той ще се засмее. Мислех си да напиша първо: „Григор Димитров, обичам те!“, но после си помислих и си казах – знаеш ли какво, просто ще го попитам “Ще се ожениш ли за мен”? И си пазя плаката точно тук до мен. Никога няма да го изхвърля. Той даже ми го подписа“, хвали се щастлива Даниела.

Разказва, че е отишла на корта 10 минути преди началото на мача, за да може да вземе по-добро място. Столът ми беше точно зад неговия. Не ни беше позволено да показваме плаката, докато играят, така че трябваше да изчакам, докато се смени или почива. И всеки път, когато правеха пауза, аз вдигах плаката си и крещях: „Григор, обичам те! Григор, обичам те! Ела при мен!“ Това беше много напрегнат мач“!, разказва Даниела.

След повече от два часа оспорвана битка, Димитров победи датчанина Руне. Тогава вниманието му се насочва към публиката и така хасковлията среща погледа на американката.

„Реакцията му беше безценна, когато видя плаката ми. Никога няма да го забравя. Той даде интервю на корта и аз изтичах до мястото, където знаех, че ще подписва топките, и бях приготвила моята. Тогава му извиках: Ей, Григор, аз съм тази с плаката. Той беше този, който предложи да се снимаме заедно. Обърнах се да намеря къде е сестра ми Карла, но нея я нямаше никъде.

Григор взе телефона ми, даде го на някого и каза: „Хей, направи ни една снимка заедно“. И аз отговорих невярваща: „Какво?“ Спомням си как ми казва, че много харесва плаката. Аз съм влюбена в Григор Димитров и си казах: „О, Боже, толкова съм щастлива в момента!“ и просто се разплаках. Той ми каза: „Не, не плачи!“. Аз не знаех какво да кажа, просто плачех. Казвах си: „Това е всичко, приключи, това беше мечтата ми да проведа разговор с него. И най-накрая се случи!“, развълнувана разказва Даниела.

Веднага вижда, че Григор е много приятелски настроен. „Беше щастлив, защото е спечелил мача. Но беше и много щастлив, когато видя плаката. Григор е най-милото момче на света“, усмихва се Даниела. Била наясно, че е българин, но за страната ни знае само, че е в Европа.

На въпрос какво иска да каже на своя любимец, тя отговори: „Той е любимият ми тенисист. Нищо няма да промени това. И много го обичам. Много. Пожелавам му всичко най-добро на всички други турнири, които му предстоят и се надявам никога да не се пенсионира. И все още чакам да ми каже „да“. Той не каза „да“, но не каза и „не“. Така че, знае ли се, все още има надежда“, казва с огромна усмивка Даниела Ортега.

Четете още

Избор на редактора