Убиецът от Прага прострелял и семейство туристи от Дубай

Семейна двойка от Обединените арабски емирства е станала жертва на масовия убиец от Карловия университет в Прага, съобщава idnes.cz. На 21 декември стрелецът уби 13 души, четиринадесетата жертва почина в болница. Други 25 души бяха ранени.

Ахмед Ибрахим Обаид Али Ал Али и съпругата му Роуда Ал Мерези били на почивка в чешката столица с двете си дъщери, когато попаднали близо до университета при масовата стрелба.

Снимка The National

Семейството се прибирало в хотела с децата си, когато убиецът открил огън във Факултета по изкуствата. Той прострелял и двамата съпрузи.

След като мъжът бил прострелян в рамото и ключицата, съпругата му сграбчила дъщерите си в опит да ги скрие от обсега на стрелеца. Тя оставила момичетата на безопасно място и изтичала обратно при съпруга си. Тогава убиецът я прострелял два пъти, пише вестник The National .

Семейната двойка е в стабилно състояние. Според вестника в края на миналата седмица и двамата чужденци са се подготвяли да бъдат транспортирани до Мюнхен, където ще получат допълнително лечение. Децата им са били върнати със самолет обратно в Обединените арабски емирства (ОАЕ) веднага след стрелбата.

„Подкрепата, която получихме от ръководството (ОАЕ) от момента на това събитие, беше огромна, каза братът на застреляната жена – Няма думи, които да опишат нашата благодарност – от ежедневните обаждания от ръководството до огромната подкрепа и молитви, които семейството ми получи от гражданите на ОАЕ.“

Престолонаследникът на Дубай Хамдан бин Мохамед ал Мактум също се е обадил на ранената двойка. Министърът на външните работи Шейх Абдула бин Зайд Ал Нахаян благодари на Чешката република за грижите, които оказват на гражданите на ОАЕ.

Четете още

Избор на редактора