Убиецът от Скопие минал през България яко дим

Още един човек е задържан за това, че е съдействал на първия заподозрян по делото за двойното убийство Люпчо Палевски-Палчо да напусне страната, съобщава makfax.

Според информация на прокуратурата той е 46-годишен мъж от Скопие и се подозира, че е закарал Палевски първо в България, а след това в Турция.

Разумното подозрение, че заподозреният е извършил престъплението, произтича от доказателствата, получени досега от Бюрото за обществена сигурност, сектор за международно полицейско сътрудничество, предадени на SVR Скопие, в които се посочва, че лице, заподозряно в извършване на престъпление, за което е издадена международна заповед, на 02.12.2023 г. е регистриран на граничните пунктове в Република България, с влизане в Република България на ГКПП Калотина и изход от Република България на ГКПП Капитан Андреево към Турция.

И двете регистрации са на автомобил „Ленд Роувър“, управляван от заподозрения. Лицето е лишено от свобода и с него е проведена съзнавателна беседа от полицаи от отдел „Международно сътрудничество“, съобщиха от прокуратурата.

Задържаният чака решение за 48-часово задържане, а от прокуратурата посочват, че са налице обстоятелства, обосноваващи опасенията за опасност от бягство, както и особени обстоятелства, обосноваващи опасенията, че ще повтори престъплението .

Четете още

Избор на редактора