Майцеубиецът от Бургас: Исках да я приключа бързо

Синът на 64-годишната учителка Рада Гешева, която беше жестоко убита с около 40 удара с нож в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания, съобщиха от Прокуратурата.

Задържаният в Бургас 24-годишен мъж за убийството на майка си е нанесъл няколко десетки удари с ножове по тялото ѝ. Става въпрос за едно зверско убийство, един изключително нечовешки акт, каза на извънреден брифинг в морския град окръжният прокурор Георги Чинев.

Убитата е 64-годишната учителка Радка Гешева – изключително уважаван и авторитетен учител, посочиха от прокуратурата.

Убийството е извършено на 21 януари. Около 4:00 часа сутринта е получен сигнал за намушкана жена в жилище на ул. „Шейново“ 42 . Жената е открита без признаци на живот. В апартамента е бил и синът ѝ – 24-годишен мъж с инициали Г.Г., криминално проявен. Същият е направил пълни самопризнания за извършеното деяние.

Майката и синът живеели на различни адреси. Тя отишла в квартирата на сина си, защото по-рано той се оплакал, че не се чувства добре. Там е възникнал спор между двамата.

През миналата година мъжът няколко пъти е бил настаняван в Центъра за психично здраве в Бургас. Последно е лежал там през месец май, каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Прокурор Чинев посочи, че на Г.Г.е повдигнато и предявено обвинение за убийство с особена жестокост и особено мъчителен за жертвата начин. За убийството са използвани два ножа. Самият Г.Г. разказал, че преди да вземе ножа четири часа е гледал втренчено майка си. Първоначално е искал да пререже гръкляна ѝ, тя се съпротивлявала, ножът се е счупил, затова прибягнал към използването на втори, с който нанесъл десетки удари в гърба, бъбреците, краката.

„Ние като хора с немалко опит сме се сблъсквали с много жестоки убийства – но това можем да го наречем „венец“ на жестокостта“, заяви прокурор Чинев. Той разказа, че по време на разпита извършителят на убийството не е проявил съжаление и разкаяние. Заявил пред полицаите: „Исках да я приключа бързо“, „Унищожих ѝ бъбрека“.

Ще бъде назначена нарочна експертиза, която да установи дали Г.Г. е адекватен. Мъжът е употребявал системно наркотици. Към момента от полицията и прокуратурата считат, че няма основание да се смята, че Г.Г. е имал съучастник.

Майката няколко пъти е търсил помощ от институциите за настаняването на Г. Г. в специализирано заведение за неговото лекуване. Настаняван е общо седем пъти. Няма подавани сигнали от неговите родители за агресия от негова страна. През 2017 година Г.Г. е задържан за притежание на наркотици. Експертизата трябва да установи също дали дългогодишна употреба на наркотици е отключила психическо разстройство.

От полицията уточниха, че сигналите за извършеното убийство са два. Първият е подаден от приятел на Г.Г., на който споделил, че е убил майка си. След две минути в полицията постъпва и втори сигнал – от самия извършител на деянието. Той не е предприел стъпки за укриване и бягане от местопроизшествието.-

Четете още

Избор на редактора