Психар уби четирите си деца и майка им

Жена и четирите ѝ деца на възраст между 9 месеца и 10 години бяха открити мъртви в апартамент североизточно от Париж, съобщи БBC.

Жертвите са намерени късно вечерта в понеделник в градчето Мо, на 40 км от френската столица. Тази сутрин полицията е арестувала 33-годишния баща на децата. Според прокурора мъжът вече е нападал жена си с нож през 2019 г., но не е наказан заради психични проблеми. Тогава убиецът я намушкал в плешката. Заради психическото му състояние обаче делото му било отложено.

Сигнал подали роднини, тъй като се разтревожили след като не могли да се свържат с семейството.

Прокурорът Жан-Батист Бладие потвърди пред френските медии, че службата на съдебната полиция във Версай води разследване. По думите му в апартамента не е имало следи от взлом.

Властите все още не са обявили официалната причина за смъртта, но според източник, близък до разследването, 35-годишната майка и деца са починали в резултат на прободни рани.

В района на Париж напоследък се наблюдава поредица от убийства на деца. В края на ноември 41-годишен мъж призна, че е убил трите си дъщери – на 4, 10 и 11 години, и се предаде. Полицията ги откри мъртви в дома му в град Алфортвил, в югоизточните предградия на столицата. През октомври полицай уби трите си дъщери, преди да се самоубие в дома си във Вемарс във Вал д’Оаз.

Във Франция на всеки три дни една жена умира в резултат на насилие, пише AFP. Миналата година 118 жени са били убити от своите съпрузи или бивши партньори, често във връзка с раздяла.

Общо френската полиция е регистрирала 244 300 жертви на домашно насилие миналата година, предимно жени, което е с 15 процента повече от 2021 г. Увеличаването на организациите за домашно насилие е свързано с факта, че полицията приема докладваните случаи по-сериозно от преди.

Четете още

Избор на редактора