Убита жена в Перник – 12-та от началото на година

Полицаи от Областната дирекция на МВР в Перник задържаха 41-годишен местен гражданин, заподозрян в причиняването на смъртта на съпругата си. Това съобщи регионалният говорител на полицията в областния град Венцислав Алексов.

Наблюдаваме зловеща тенденция на случаите на домашно насилие върху жени у нас. Много от тях са последвани от фатален край. Смъртните случаи на жени от началото на 2023 година са вече 12.

Тази нощ, около 04:30 ч., в жилище на улица „Юрий Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“ е намерена мъртва 43-годишна жена.

Като заподозрян в извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство, е задържан съпругът на жертвата. Трупът е откаран в Съдебна медицина за аутопсия.

Първоначално на 41-годишният мъж е наложена 24-часова полицейска мярка. Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор е задържан за до 72 часа. Предстои да се изиска и постоянното му арестуване.

Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д.

Четете още

Избор на редактора