3.3 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Уволненият Даскалов: Връщат корупционните схеми

Бившият вече изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов излезе с позиция във връзка с неговото освобождаване от страна на служебния кабинет.

Ето пълният текст на поста на Даскалов във Фейсбук:

Приятели и колеги,
Връщането на старите корупционни схеми започна още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство.
Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 г. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата.
Знаете всички факти по случая Капитан Андреево. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата.
Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на Капитан Андреево.
Това е отговорът на държавата.
Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме!
spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини