Уволнен полицай стана зам.-кмет на Мъглиж

Уволнен полицай след гонката в Стара Загора, в която загина 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, е назначен за зам.-кмет на Община Мъглиж, съобщи Сега.

Пенев почина на 30 декември след гонка с полицията.

Първоначално от полицията съобщиха, че мъжът се е ударил в патрулка и е починал вследствие на нараняванията си. На 2 януари обаче от Окръжната прокуратура в града заявиха, че се проверяват всички версии за смъртта на Пенев, като е установено, че смъртта е настъпила след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители, като сред възможните причини за смъртта му е и задушаване.

Ден по-късно, на 3 януари, от Областната дирекция на МВР обясниха, че полицаите извадили Пенев от автомобила, опитали да му сложат белезници, но той получил конвулсии и починал.

До приключване на разследването за действията на полицаите бяха освободени началникът на „Охранителна полиция“ в Стара Загора Илиян Илиев и зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Във вторник от Община Мъглиж съобщиха, че именно Илиев е назначен за зам.-кмет, като ще ръководи ресор „Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията“.

Четете още

Избор на редактора