Уволниха всички шефове на най-големия таблоид в света – „Билд“

Издателската къща „Аксел Шпрингер“ уволни тримата ръководители на редакцията на таблоида „Билд“. Главните редактори Йоханес Бойе, Александра Вюрцбах и Клаус Щрунц напускат постовете си незабавно, съобщи на сайта си сп. „Шпигел“.

Това е взрив за най-големия таблоид в Европа. Бившият ръководител на „Билд-ам-Зонтаг“ Марион Хорн също вече има избран наследник. Издателството обяви това във вътрешен имейл до редакционния екип, пише „Шпигел“.

„Преди две седмици обсъдихме с вас, че трябва радикално да променим структурите си в „Билд“, за да можем да се развиваме в бъдеще“, пише в имейла си изпълнителният директор Клаудиус Зенст.

Това включваше „яснота и надеждност в ръководството и отговорностите“. По тази причина редакционната колегия на „Билд“ в бъдеще ще се състои само от двама души: Както беше съобщено, бившият ръководител на „Фокус“ Роберт Шнайдер ще започне работа като главен редактор на „Билд“ на 17 април.

В бъдеще той ще докладва на Марион Хорн, която вече има дълга кариера в „Билд“ и сега ще бъде назначена за председател на редакционния съвет.

Хорн работи за Аксел Шпрингер повече от 25 години, като от януари 2001 г. е член на редакционната колегия на „Билд“. От 2013 г. тя е първата жена в историята на вестника, която е главен редактор на „Билд-ам-Зонтаг“, преди да освободи поста „по собствено желание“ през 2019 г.

По онова време Аксел Шпрингер беше решил да обедини редакционните процеси на „Билд-ам-Зонтаг“ и „Билд“ в рамките на мащабно корпоративно преструктуриране.

Още по темата

Избор на редактора