Уволняват пияния фелдшер от дома край Горна

Пияният фелдшер от на Дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово край Горна Оряховица ще бъде уволнен дисциплинарно, съобщи Нова. Кметът на града Николай Рашков откри след проверка потресаващи условия и пиян персонал, който оставял нуждаещите се без надзор.

80 са потребителите на дома край Горна Оряховица. За тях се грижи персонал от около 15 човека, разказа Анелия Димитрова, директор на Дома. Тя добави, че основната задача, която си е поставила, след като е заела поста е да бъдат направени редица реформи, а работата в институцията да следва българското и европейското законодателство.

„За всичко, което съм забелязала съм сигнализирала ръководството на общината в лицето на кмета и ресорния заместник-кмет. Благодаря на общината за извършената проверка. Когато има нередности следва да бъдат коригирани. Потърпевшите лица ще бъдат наказани. Служителят с най-висок промил алкохол ще бъде дисциплинарно уволнен”, добави тя.

„До мен през годините са стигали доста сигнали за злоупотреба със средствата на потребителите. Благодаря на прокуратурата, че се е самосезирала. Аз подготвях сигнал по този казус. Това е сериозен проблем”, уточни Димитрова.

Четете още

Избор на редактора