Удар под пояса за Стефан Янев при учредяването на „Български възход“

Неочакван удар под генералския си пояс получи Стефан Янев в деня на учредяването на политическата си партия „Български възход“. Съоснователката на проекта и сочена за дясна ръка на бившия служебен премиер – Ралица Симеонова, напусна формацията. Решението си тя обяви часове преди събитието с пост във Фейсбук.

„Основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности.“

„Кадровите решения са много важни, в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа Ралица Симеонова.

По-рано днес стана ясно, че Стефан Янев е отстранил от партията си и скандалния проф. Пламен Моллов, както и партньорката му в живота Полина Карастоянова, която някога бе депутат от „Патриотичен фронт“. Моллов също има опит като народен представител – той бе част от редиците на НДСВ. Наскоро обаче името му бе забъркано в скандал – настоящият шеф на Българска агенция по безопасност на храните Христо Даскалов обяви, че Моллов му предложил подкуп, за да не пипа мафията на „Капитан Андреево“.

Пред медиите Моллов отричаше да носил пари, но не можел да каже повече неща, защото се води производство.

Четете още

Избор на редактора