Уестърнът на Ди Каприо-Скорсезе-Де Ниро готов на 6 октомври

Новият филм на Скорсезе „Killers of the Flower Moon“ излиза на 6 октомври. Криминалната уестърн драма е с участието на Леонардо Ди Каприо и Лили Гладстон. Apple Original Films определи есенната дата за старта. Филмът ще се разпространява в партньорство с Paramount Pictures.

Лентата, която Скорсезе и сценаристът Ерик Рот адаптират по бестселъра на Дейвид Гран по кината ще бъде пуснат на 20 октомври, преди да бъде предоставен за стрийминг в световен мащаб на Apple TV+.

Филмът се основава на поредица от убийства в Оклахома в племето Осейдж през 20-те години на миналия век, извършени след откриването на петрол в земите на племето.

Освен Леонардо ди Каприо, който е и продуцент, във филма участват Робърт Де Ниро, Джеси Племънс, Лили Гладстон, Брендън Фрейзър и Джон Литгоу.

Това е седмото сътрудничество между Скорсезе и Ди Каприо, както и единадесетото партньорство между Скорсезе и Де Ниро.

Филмът е създаден за Paramount през 2019 г., а Apple се присъединява през май 2020 г., за да го съфинансира и разпространява. След задържане на продукцията поради пандемията от COVID-19, основните снимки започват през април 2021 г. в Оклахома.

Четете още

Избор на редактора