Уилям Дефо с първата за годината звезда в Холивуд

Актьорът Уилям Дефо, който се е снимал в около 150 филма през дългата си кариера, получи първата за годината звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи Си Ен Ен.

„Не мога да спра да се усмихвам! Това е прекрасно. Приемам със смирение да бъда тук и да бъда част от това“, каза 68-годишният актьор, видимо въодушевен.

„Чудесно е да си част от тази общност от артисти и хора от шоубизнеса, които споделяйки своя опит и представяйки си гледните точки на другите, ни карат да се чувстваме по-близки и ни свързват“, допълни той.

Като един от най-разностранните холивудски актьори, Дефо е изиграл всевъзможни роли – от словоохотлив пазач на фар във „Фарът“ до гангстер в „Диво сърце“ на Дейвид Линч и Винсент ван Гог в „Пред портите вечността“. Най-скорошното му изпълнение е във филма „Клети създания“ на режисьора Йоргос Лантимос, който спечели две отличия на състоялата се в неделя вечер церемония за наградите „Златен глобус“.

Уилям Дефо има четири номинации за „Оскар“ – една за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на Ван Гог и три за най-добър актьор в поддържаща роля.

На церемонията по откриването на звездата на Дефо на Алеята на славата присъстваха колегите му актьори и приятели Педро Паскал, Марк Ръфало и Патриша Аркет, които почетоха неговите щедрост и талант. Паскал нарече Уилям Дефо „най-великия американски актьор на нашето време“.

Четете още

Избор на редактора