Украйна: 6-ма военни загинаха при мисия с хеликоптери

Украинските въоръжени сили съобщиха, че шестима украински военнослужещи са били убити, докато са изпълнявали мисии с два хеликоптера в Източна Украйна. В изявление на въоръжените сили в „Телеграм“ се казва, че военнослужещите са изпълнявали мисии в района на източния град Бахмут, който се намира под контрола на руските сили.

Киев съобщи още за ожесточени сражения по направление Таврия на окупирания полуостров Крим. Според украинското главно командване са унищожени над 20 руски единици бойна техника и 2 склада с боеприпаси.

По-рано външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че успехите на контра-офанзивата в района могат да спомогнат за изтласкването на руснаците до Крим и да прекъснат сухопътната връзка към полуострова. По този начин Киев ще раздели на две окупираните от Русия територии и ще затрудни значително снабдителните операции на руската армия.

Президентът Володимир Зеленски потвърди, че продължават преговорите за доставка на допълнителни системи за противовъздушна отбрана.

„Стъпка по стъпка ще успеем,“ подчерта Зеленски в традиционното си видеобръщение.

В същото време руската противовъздушна отбрана съобщи, че е свалила два украински дрона над Брянска област в Южна Русия. Няма данни за жертви и щети. А по данни на властите в анексирания Крим противовъздушните части са свалили крилата ракета, изстреляна към полуострова.

Четете още

Избор на редактора