6.7 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Украйна получи първите зенитни системи НАСАМС

Украйна получи първата доставка на очакваните зенитни системи НАСАМС. “Вижте какво имаме!”, написа в Туитър министърът на отбраната Олексий Резников и благодари на Съединените щати и Норвегия, а също на Испания, която изпрати свои противовъздушни комплекси.

Те са особено важни за противодействие срещу руските въздушни удари по енергийната инфраструктура на страната. Руски военни са се оплакали от действията на своите командири, довели до тежки загуби на източния фронт. Военното министерство в Москва опроверга тази информация.

Епизод от боевете в Източна Украйна привлече внимание, след като кореспондент на руската държавна телевизия и други източници съобщиха за критична ситуация край селището Павловка в Донецка област.

“Ожесточените руски атаки в Донецка област продължават. Врагът понася сериозни загуби, но въпреки това продължава да хвърля своите мобилизирани и наемници на смърт. Благодаря на нашите войници, които устояват на този натиск”, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини