Ултрас на „Левски“ загина на фронта в Украйна

Българинът Светослав Славков е загинал в битка в Купянск – най-северната точка на активната фронтова линия в момента във войната в Украйна. Това стана ясно от множеството публикации в социалните мрежи на негови приятели, които се сбогуват с него. Славков е на 31 години.

От месец ноември той се биел активно в Украйна, а ден преди Нова година се разбрало, че негови приятели са събрали 1500 лв., за да може българинът да се екипира добре и да е подготвен за активните боеве.

Според пост на Боян Расате във Facebook, Светослав Славков е бил зачислен като доброволец в 40 Отделен стрелкови батальон „Кодак“. Светльо, както го наричат приятелите му, е известен в българските ултрас среди като сърцат фен на футболния отбор Левски.

От „Левски“ изказаха съболезнования към семейството на загиналия при бойни действия в Украйна привърженик на отбора Светослав Славков.

„Почивай в мир, Светослав Славков! Изказваме искрени съболезнования на неговото семейство, близки и приятели!“, написаха от Левски“ в профила си във фейсбук, за да почетат паметта на „синия“ фен.

Четете още

Избор на редактора