3.9 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Нинова: Сутринта униформени са дошли в дома ми, за да ме отведат

Днес сутринта в 7.30 часа в дома ми са дошли двама униформени от “Съдебна охрана”. Те по закон изпълняват принудително довеждане. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента. Тя обясни, че не е била у дома по това време, защото тръгнала по-рано за председателски съвет в Народното събрание.

Нинова припомни, че по казус с Кирил Добрев прокуратура я е викала вече на разпит, но тя е отказала да се яви.

“Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи от решения на нашите колективни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснение как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействала следващата стъпка – принудително довеждане”, коментира Нинова.

Тя каза също, че държавното обвинение е разширило обхвата на лицата за разпит, като вика и преброителите в Националния съвет на левицата. По думите на Нинова тя дори е принудена да връчва призовки. Лидерът на БСП обаче коментира, че председател на партия не е работодател на членовете на БСП. И добави, че няма да изпълни това указание на прокуратурата.

Сезирали сме посланиците на европейските държави. Сезираме инспектората на висшия съдебен съвет за този прокурор, обяви Нинова.

В изказването си пред медиите тя посочи също, че всички жалби от Кирил Добрев, разпределени на случаен принцип, са попаднали „в ръцете на един и същ прокурор“. Лидерът на БСП обаче отказа да назове името на конкретния прокурор.

Нинова бе категорична, че няма да позволи вътрешнопартиен преврат в БСП.

Вчера парламентарната група на социалистите се срещна с главния прокурор Иван Гешев в зала “Запад” на Народното събрание. Разговорът беше като част от поредицата срещи на обвинител номер едно с парламентарно представените партии в 47-ия парламент.

Софийската районна прокуратура не закъсня с отговора и заяви, че не е пращала съдебна охрана при Корнелия Нинова.

“Не сме разпореждали каквито и да е било действия”, уточни шефката на институцията Невена Зартова.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини