Учениците във Варна минават на онлайн режим

Всички училища в община Варна в понеделник, 20 ноември, ще преминат на обучение от разстояние в електронна среда заради възникналото бедствие. Решението на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков е във връзка с обявеното от кмета на община Варна бедствено положение и решение на общинския щаб, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

В четири училища, където е необходимо време за отстраняване на нанесените щети от урагана, обучението ще е онлайн три дни – от 20 до 22 ноември, включително. Това са Основното училище „Васил Друмев“, Основното училище „Константин Арабаджиев“, Първо основно училище „Св. Княз Борис Първи“ и Професионалната гимназия по текстил и дизайн.

С пост във Фейсбук кметът на общината Благомир Коцев съобщи, че е изпратил официално искане до Министерството на образованието и науката за преминаване в режим на обучение в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. В него Коцев уточнява, че режимът засяга както класните, така и извънкласните дейности.

Благомир Коцев пише, че условията в града са опасни за децата и тяхното придвижване до училище и престоят им там крият рискове за здравето им. В същото време е важно учебният процес да не бъде прекъсван, пише кметът и допълва, че затова смята, че най-доброто решение за града е понеделник, 20 ноември, да остане учебен, но само в онлайн режим.

БТА припомня, че от 2:00 часа тази нощ на територията на общината е обявено бедствено положение.

Четете още

Избор на редактора