Фериботът при Оряхово спря заради ниското ниво на Дунав

Заради критично ниското ниво на р. Дунав не работи фериботът Оряхово – Бекет, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Русе“ и „Никопол“. По границата с Румъния на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, съобщават от „Гранична полиция“.

Трафикът на пунктовете по границата с Гърция е нормален. Препоръчва се при пътуване към южната ни съседка да се ползват освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Продължава  ремонтът на ГКПП „Станке Лисичково“ на границата със Северна Македония, заради който преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На пунктовете „Гюешево“ и „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Четете още

Избор на редактора