Философ оглави новата партия на Божков

Бизнесменът Васил Божков е инициатор на нов политически проект – национално движение „Център“. Формацията бе представена в София.

Тридесет и пет години една „мафия“, наричаща себе си „политици“, ни лъже. Няма образование, бизнес, здравеопазване, каза Божков. По думите му 2024 г. е съдбоносна, светът се променя, няма еднополюсен модел. На България са ѝ нужни силни хора, посочи той.

Формацията си поставя за цел да „спаси България и народа ни от унищожаване“, се посочва в приоритетите ѝ. Политическото движение иска да обедини около себе си еднакво мислещи личности, организации и партии, а целта е гражданско общество, което „да има свободата да отговаря за своята съдба“.

Подобряване на жизнения стандарт на хората е един от националните приоритети на формацията, както и защитата на националния интерес. От „Център“ се обявяват за справедливост и равенство, върховенство на правото, демократичност, културна идентичност, прозрачност, отчетности и за пренасяне на успешни практики от други държави у нас, съобразявайки националния интерес.

Тези цели могат да бъдат постигнати с активно гражданско участие, качествена политика, експертност, иновации, образование и информираност, посочват от формацията.

Дарин Дросев ще е председател на Управителния съвет (УС) на движението, уточнява БТА. Дросев завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“, магистър е по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“. Учредител и лидер на независими организации на завършили висше образование, политически анализатор. Развива собствен бизнес в сферата на преводаческите услуги.

Дамян Качуслки е председател на изпълнителния съвет. Членове на УС са реставраторът Емилия Божинова, Румен Стоянов – изп. директор на сдружението на кметове на кметства, Мануела Димитрова – юрист и други.

Четете още

Избор на редактора