Назначиха нов шеф на Агенция Митници

Георги Димов е новият директор на Агенция „Митници“, съобщи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Румен Спецов остава начело на НАП.

Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова.

Людмила Петкова съобщи още, че фискалният резерв е под 6 милиарда и 700 милиона лева. По-рано през деня, когато тя пое поста от Асен Василев, вече бившият министър на финансите обяви, че оставя резерв от 9,9 милиарда лева.

„Фискалният резерв в 6,689 млрд. лв. Към края на март е 9,9 млрд. От сумата 6,689 млрд. – 4 млрд. са средствата на Държавния фонд за устойчивост на пенсионната система“, посочи Петкова.

„Сегашното състояние е 6,6 млрд. фискален резерв и 2-та милиарда, така наречени приходи за бъдещи периоди, за втория транш трябва да се изпълнят определени изисквания, за да получим средствата от ЕС“, коментира служебната министърка на финансите.

„1,6 млрд. лв. са средствата за придобиване на вземанията от „Топлофикация“ – София, БЕХ и „Булгаргаз“, за останалите ни трябва по-подробен анализ, но резервът е 6,6, млрд. Може и част от тях да са отишли за пенсии“, добави тя.

„Разполагаемите парични средства всъщност към момента са 2,7 млрд.“, уточни служебният финансов министър. Ще направим по-подробен анализ, каза още Петкова.

Четете още

Избор на редактора