ФИФА изхвърли Рубиалес за 3 години от футбола

Дисциплинарната комисия на ФИФА наказа Луис Рубиалес, който е бивш президент на Испанската футболна федерация, да не изпълнява никакви длъжности, свързани с националния и международен футбола, през следващите три години, предаде Франс прес. Санкцията се налага, тъй като испанецът е нарушил член 13 на Дисциплинарния правилник на световната футболна централа.

Наказанието му е заради събитията, които се случиха след финала на Световното първенство по футбол за жени в на 20 август тази година, когато той целуна по устните състезателката Хени Ермосо без съгласието й. Първоначално Рубиалес бе наказан временно за 90 дни от ФИФА, докато се реши случаят му.

Луис Руабелс има десет дни, в които може да обжалва наказанието пред Апелативната комисия на ФИФА.

Рубиалес бе обвинен в „сексуална агресия“ от испанското правосъдие и му бе наложена забрана да се приближава на по-малко от 200 метра от Хени Ермосо.

Скандалът принуди Испанската футболна федерация да уволни някои от служителите си, след които попадна  и селекционерът на националния отбор по футбол за жени Хорхе Вилда, който минаваше за приближен на президента. Той бе заменен от Монце Томе.

Четете още

Избор на редактора