5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

ФИФА може да изхвърли Тунис от Световното

Футболната федерация на Тунис беше заплашена с изключване от ФИФА, което би изхвърлило нейния национален отбор от Световното първенство по футбол в Катар следващия месец. Това стана ясно след коментари на министъра на спорта на страната.

В изтекло писмо световната ръководна организация на футбола ФИФА поиска информация от Тунизийската футболна федерация  за „опитите на държавните органи да се намесят във вътрешните работи на тунизийската федерация“.

„В тази връзка бихме искали да ви напомним, че асоциациите-членки на ФИФА са законово задължени да водят своите дела независимо и без неоправдано влияние от трети страни“, се казва в писмото на ФИФА, публикувано от радиостанция Mosaique FM.

Всяко неспазване на тези задължения може да доведе до налагане на наказания съгласно законите на ФИФА, включително изключване на съответната асоциация.“

Предупреждението на ФИФА идва след неотдавнашно изявление, направено от тунизийския министър на младежта и спорта Камел Дегуиш, който говори за възможността за „разпускане на федерациите на различни спортове“, което според съобщенията ФИФА означава възможен опит за намеса в работата им.

ФИФА поиска от футболната федерация на Тунис разяснение за позицията си относно коментарите на министъра не по-късно от днес.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини