Франция: Двама в ареста за измама с дървеници

Двама мъже бяха арестувани във Франция, след като се предполага, че са измамили възрастни хора да платят хиляди евро за „лечение“ на дървеници, от което не са се нуждаели, съобщава BBC.

Полицията в Страсбург каза, че мъжете посещавали домовете на жертвите си, извършвали фалшиви контролни проверки за наличие на дървеници и след това предписвали продуктите за унищожаването им.

Общо 48 души са били измамени, много от тях жени над 90 години.

През последните месеци се наблюдава нарастване на нашествията от дървеници във Франция. Проблемът предизвика безпокойство в цялата страна, като висши правителствени служители работят върху мерки за справяне с него.

Ентомолози и здравни експерти предупредиха , че епидемията също е довела до увеличаване на фалшивите наблюдения и неоправдана истерия.

Властите съобщиха, че предполагаемите измамници се обаждат по телефона на жертвите си и им съобщават, че в техния квартал има зараза.

След това те посещават дома на лицето, представяйки се за здравни служители и използвайки аерозолни спрейове, се преструват, че опушват пространството.

Преди да си тръгнат, те предлагат на жертвата мехлем, който според тях ще предпази човешката кожа от буболи„ките. Мехлемът всъщност е обикновен крем с аромат на евкалипт. Таксата за услугата е между 300 и 2100 евро.

Четете още

Избор на редактора