Хаос в Берлин навръх Нова година. 300 арестувани

В новогодишната нощ в цяла Германия един човек загина и десетки бяха ранени, включително полицаи. Според германските медии стотици хора са арестувани.
.
В Кобленц млад мъж (18) загина при избухване на петарда. Лекарите са правили реанимация, но не е имало помощ, съобщиха от полицията.

Най-малко 15 полицаи бяха ранени при атаки с фойерверки в Берлин, а около 300 души бяха арестувани, съобщава германският Bild.

В германската столица имаше бунтове в берлинския квартал Нойкьолн, където по-голямата част от населението е от близкоизточен произход. Кулминацията на насилието и сблъсъците с полицията е на Александерплац.

Във Франкфурт на Майн ситуацията беше на ръба на ескалация: стотици млади хора се събраха и многократно хвърляха петарди по други граждани, но и по полицията. Скоро пристигнали специалисти, които разбили хаотичното събиране. Арестувани са 20 нападатели.

До 3000 бунтовници се събраха и в лайпцигския квартал Коневиц. Те подпалиха улицата и атакуваха полицейския участък с камъни. Полицията разпръсна тълпата с водни оръдия. Няколко души бяха ранени от петарди на Аугустусплац.

Според полицията сред пострадалите има три деца (6, 9 и 12 г.). Дете (12) е откарано в болница с травма на окото, а възрастен е в безсъзнание.

В Солинген полицията отцепи цял жилищен район, след като протестиращи нападнаха органите на реда с пиротехника и камъни. Дойдоха около стотина души, а пожарникарите потушиха горящите барикади, след като полицията обезопаси някои части на улицата.

Четете още

Избор на редактора