Хартиените билети за метрото остават и след 1 юни

София се отказа от намерението да премахне след 1 юни продажбата на хартиени билети за еднократно пътуване на касите в метрото. Аргументът е, че тази услуга е широко ползвана и премахването й ще затрудни пътниците.

Това предвиждат одобрени от Столичния общински съвет промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с градски транспорт.

След въвеждането на нова тарифна политика столицата промени превозните документи, опитвайки се да стимулира ползването на по-дългосрочни продукти.

Като част от новата политика бе предвидено и премахването от 1 юни на продажбата на касите в метрото на хартиени билети за еднократно пътуване без право на прекачване. Анализ на използваните превозни документи обаче показва, че това е много масово ползван билет.

Дневно продажбите на билет за еднократно пътуване без право на прекачване са в порядъка около 32-40 000 броя, като 70% от продажбите са на каса от касиер, а останалите – през билетен автомат.

Премахването на продажбата на каса ще доведе до напрежение сред пътниците, голяма част от които предпочитат този начин на закупуване на билет, се изтъква в мотивите за промени към наредбата.

Четете още

Избор на редактора