Херцогинята на Йорк с диагноза рак на кожата

Херцогинята на Йорк е диагностицирана със злокачествен меланом след отстраняване на ракова бенка по време на лечение на рак на гърдата, съобщи BBC.

На Сара Фъргюсън са отстранени и анализирани няколко бенки, докато е имала реконструктивна операция след мастектомия, каза нейният говорител.

Херцогинята „остава в добро настроение“, въпреки че е „притеснително“ да има още една диагноза рак. Тя е третият член на кралско семейство, който обявява медицинска процедура тази седмица.

Нейният говорител каза: Нейният дерматолог поиска няколко бенки да бъдат отстранени и анализирани по същото време, когато херцогинята беше подложена на реконструктивна операция след нейната мастектомия и една от тях беше идентифицирана като ракова.

„Тя е подложена на допълнителни изследвания, за да се гарантира, че това е уловено в ранните етапи. Ясно е, че друга диагноза толкова скоро след лечението на рак на гърдата е тревожна, но херцогинята остава в добро настроение. Тя иска да благодари на целия медицински екип, който я подкрепи, особено на нейния дерматолог, чиято бдителност гарантира, че заболяването е открито навреме.“

Четете още

Избор на редактора