Хиляди южнокорейци борят стреса в хотел-затвор

Вместо да отидат в луксозен хотел, някои корейци отиват в „затвора“, когато са стресирани. Такава е концепцията на хотел „Inside Me“, който се намира в Хончхон, Южна Корея и прилича на затвор.

Хората плащат около 80 евро на ден, за да бъдат лишени от свободата си и затворени в затворническа килия без никакви земни удоволствия.

Гостите могат да останат 24 или 48 часа в малка стая с размери пет квадратни метра. В нея няма място за легло, затова се спи на пода, а единствените удобства са тоалетна чиния и мивка. Два пъти на ден гостите на хотела получават храна – обикновено каша на базата на овесени ядки и ориз, а единственото занимание е да гледат през прозореца.

В този затвор не се допускат мобилни телефони, лаптопи или други електронни устройства. Книгите са забранени, както и разговорите с други „затворници“. Основната цел е да се отървете от ежедневните стресови фактори и да прекарате време в тихо съзерцание без никакви външни влияния.

Най-честите гости на затвора „Вътре в мен“ са студенти и служители на различни компании, които ежедневно са изложени на голям стрес. В фалшивия затвор те казват, че са се отървали от този стрес и са намерили временна утеха в тишината и изолацията.

Фалшивият затвор е открит от адвокат Куон Йонг Сук още през 2013 г. и досега през него са минали няколко хиляди доброволни затворници.

Четете още

Избор на редактора