Хинков: Няма да остана министър след ротацията

Няма да остана министър след ротацията, каза пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков. Имам усещането, че нямам политическа подкрепа, коментира още той преди заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.

По думите му случаят с „Пирогов“ – финансовият одит, който бе извършен преди няколко седмици, е капката, преляла чашата.

„Тъй като ще има смяна на конфигурацията с политическо мнозинство, именно това политическо мнозинство, всъщност, с неговата реакция по мои управленски решения, ми подсказа, че би трябвало да се оттегля след ротацията“, каза той.

„Случаят с „Пирогов“ ми показа, че аз няма да мога да управлявам адекватно тази система, която има нужда от реформа. И тази реформа е смяна на мениджъри, които се оказват неефективни“, коментира Хинков.

„Началото е доста отдавна, още в началото на мандата ми. Но това са дребни административни недоразумения, да ги наречем, или неблагополучия, които аз преодолявах. Със случая „Пирогов“ си дадох сметка, че аз няма да мога да управлявам адекватно тази система, която всъщност има нужда от реформа и една част от тази реформа е смяна на мениджъри, които са доказани като неефективни“, заяви Хинков.

Във връзка със случая „Даная“, здравният министър обясни, че се запознава в ход с него, тъй като той се е случил преди неговото назначаване като министър. „Текат проверки по отношение на медицинската част и когато излязат всички проверки, ще можем да дадем по-категоричен отговор“, добави той.

Четете още

Избор на редактора