17.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Тошко иска “Промяната” без Петков, той пък не ще Тошко въобще

Ако “Продължаваме промяната” поканят ИТН за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзовем, каза пред БНР Тошо Йорданов, председател на парламентарната група на партията.

“Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят… Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика – и при двамата доминира Азът”, сподели слави-трифоновата концепция депутатът му.

“Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика”, добави той.

Малко по-късно Кирил Петков отряза опитите на Тошко да всее раздор в партията му и да се набута в преговори за нов кабинет: „Ние ясно заявихме, че има няколко души, с които не бихме влезли в преговори. Това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и Слави Трифонов. Доколкото знаем, Тошко Йорданов не може да направи дори и една стъпка или изказване без разрешението на Слави Трифонов. За съжаление и с него не можем да говорим, но с всички други сме готови“, заяви премиерът в оставка.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини