Иванов хванат в крачка: Корнелия го раздава все едно иска кабинет

Чуден гаф с иронични реплики и откровения не за пред хора си спретнаха депутатите от „Демократична България“ на уж закритата си среща в парламента.

„Корнелия го раздава все едно иска да състави правителство“, се чува гласът на Христо Иванов в запис, за който той не е давал съгласие, но какво от това? По този начин съпредседателят на ДБ очевидно дава оценката си за тегавия преговорен процес за формиране на нов кабинет с мандата на БСП.

Иванов добавя, че лидерката на БСП е намислила да се оправдае с наложителното избиране на нов председател на КЕВР, за да замотае евентуалното връщане на мандата до 15 август. С цел – предсрочните избори да се проведат на 16 октомври.

„Ауууу, какви неща чух…, реагира светкавично председателката на ГЕРБ-ерската парламентарна група Десислава Атанасова в личния си фейсбук профил.

А има какво да се чуе:

„Корнелия се държи така, все едно иска да съставя правителство“, казва Иванов в оценка за преговорите и критикува Нинова, че не е съобщила овреме на ИТН, че няма да имат министри.

„Защото то от там почва целият проблем – това са министрите на Слави, неговите пари, неговите министерства, хора, на които само той има доверие. Корнелия по никакъв начин не е решила този проблем. Аз очаквам, че това нещо ще доведе до силен блокаж на втория етап на преговори – нещо, което видяхме сега на тази среща, защото пристигнаха Тошко и г-жа Митева и почнаха да се държат по същия начин, все едно нищо не се е случило – нагло, арогантно и т.н.“

Който иска да послуша какви ги реди Христо Иванов, моля:

Ето как се стигна до гафа, който ще ускори несъздаването на нов кабинет и ще доведе до мечтата на президента Радев – служебно правителство с проруски уклон:

Парламентарната група на Демократична България се събрала на закрита среща, за да обсъди действията си. И… изненада! Срещата се оказала недотам закрита – камерите и микрофоните в залата останали включени след несъстоялото се заседание на комисията „Джемкорп“.

И уж дискретните обсъждания на ДБ били записани.

Естествено, ловките кулоарни играчи от ГЕРБ светкавично усетиха гафа и го осветлиха подобаващо.

„Изумен съм как се случи това нещо да ни запишат! През последните дни ГЕРБ действат като диверсионна група!“, не скри учудването си другият съпредседател на ДБ – ген. Атанас Атанасов.

Чакаме още реакции и изумления, както и радостни възклициния откъм ГЕРБ-ерските среди.

Четете още

Избор на редактора