Морето изхвърли тяло на мъж, издирват се 2 жени

„Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме да бъде идентифициран Все още се издирват две жени”. Това каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Царево Георги Лапчев.

Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки че прогнозите не били оптимистични.

„Към момента мога да потвърдя за една жертва – мъж, който е родом от Смолян, но живее в Несебър“. Това каза на брифинг директорът на ОДМВР Бургас ст. комисар Емил Павлов във връзка със ситуацията по Черноморието след наводненията.

„Починалият мъж е на 61 години, живеещ в Несебър. Едната издирвана жена е на 54 години, а другата е дъщеря й – на 30“.

Вероятно става въпрос за председателя на Районния съд Мария Москова и дъщеря й – д-р Даниела Йорданова, ветеринарен лекар, които са в неизвестност от близо 24 часа.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево – Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем.

Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи.

Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.

За огромно съжаление, дадохме жертви, това е нещо, което не мога да преглътна. Сега най-важно е всички да бъдат спокойни. Децата, които са на лагер, вече са преместени в друг хотел. Предстои кораб от Созопол да извърши издирвателни дейности, каза още Георги Лапчев.

Снимка БНТ

Четете още

Избор на редактора