17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Цветанов: Евроатлантиците да подкрепят Петков

За първи път имаме министър-председател, който има ясно отношение и позиция за Русия и това, което тя демонстрира през последните няколко десетилетия – шпионаж, хибридни атаки и всичко това, което те имат като въздействие върху българската политическа класа. Призовавам тези, които преди една седмица обявиха, че са евроатлантически ориентирани, да застанат и да подкрепят министър-председателя. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV1 и TV+.

Той изтъкна, че никой не си задава въпроса как така „Турски поток“ се реализира на територията на страната, след решение на Теменужка Петкова, която подписа Пътната карта, която и до днес липсва и в архива, и в деловодството на Министерство на енергетиката. „Смятам, че е дошло време да се подкрепят политици и политики, които действително изпълняват това, което България е поела като ангажимент да се присъедини към ЕС и НАТО, и да изпълняваме ангажиментите си като такива“.

По думите му Кирил Петков в момента е неудобен за политическото статукво, което крепеше и крепи руското влияние в България. „Смятам, че разумът ще надделее и ПП ще номинира фигура за министър-председател, която ще може да състави кабинет. Всички, които претендират и се обявяват за евроатлантици да дадат свобода на народните представители и да гласуват по съвест“, призова председателят на “Републиканци за България”.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини