Цинизъм: Путин кани украинци в Русия, дава им бързо гражданство

Руският президент Владимир Путин подписа указ за облекчаване на процедурата за гражданство за хора, постоянно пребиваващи в Украйна или на територията на Донецката и Луганската народна република, предава ТАСС.  Документът е публикуван на портала за правна информация на Руската Федерация.

„Гражданите на Украйна, Донецката народна република или Луганската народна република и хората без гражданство, постоянно пребиваващи на територията на ДНР, ЛНР или Украйна, имат право да кандидатстват за руско гражданство по опростена процедура“, се казва в документа

Ходът на Путин разширява процедурата, достъпна за жителите на райони, контролирани от подкрепяни от Русия сепаратисти в украинските региони Донецк и Луганск, където Москва е издала около 800 000 паспорта от 2019 г.

Измененията са направени в постановлението, с което се предоставя такава опростена процедура на жителите на ДНР и ЛНР. Опростената процедура в е съответствие с част осма от член 14 от Федералния закон от 31 май 2002 г. № 62-ФЗ „За гражданството на Руската федерация“.

Четете още

Избор на редактора