ЦС на Величие се разграничи от Марков и Василева

Централният съвет на партия „Величие“ призовава Николай Марков да освободи председателския пост в парламентарната група, а Виктория Василева – този на заместник-председател на Народното събрание (НС). Това се казва в публикация на интернет страницата на партията, подписана от ръководството на политическата сила.

„Във връзка със създалата се сложна политическа ситуация в парламентарната група на партия „Величие“ Централният съвет на партията се събра на извънредно заседание и реши: „Партия „Величие“ категорично се разграничава от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева. Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник председател на Народното събрание“, се казва в информацията.

Централният съвет призовава още останалите народни представители от парламентарната група също да се разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник-председател на парламента от квотата на „Величие“.

На 2 юли в публикация във Фейсбук председателят на ПГ на „Величие“ Николай Марков написа: „От днес прекратявам моето участие във всички срещи с обществеността, организирани от ПП „Величие“. Той призова последователите и симпатизантите си „да разпространят във всички населени места в страната и извън нея, че ПП „Величие“ е само и единствено Ивелин Михайлов и неговата псевдо-икономическа групировка от сламени и зависими хора“.

По-рано днес в кулоарите на парламента Марков бе попитан от журналисти дали е възможно да бъде изключен от парламентарната група на „Величие“. Той отговори, че „когато парламентът се управлява отвън, всичко е възможно“. На уточняващо питане какво има предвид, депутатът посочи, че в групата на „Величие“ има депутати, обвързани в различни финансови схеми, които не могат да взимат самостоятелно решения. Марков не изключи възможността да се откаже от председателското място на „Величие“ в парламента. Ще ви поканя всички медии да изслушате открито онова, което се случва вътре в парламентарната група, обяви Марков./БТА

Четете още

Избор на редактора