Чакъров: Още депутати ще напуснат Пеевски

В петък се очаква още депутати да напуснат парламентарната група на ДПС, ръководена от Делян Пеевски. Това обяви пред БНТ другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров, който днес беше част от групата депутати на ДПС, изключени от Пеевски от парламентарната група на движението.

По думите му в момента тече „оздравителен процес“ в ДПС, като според него „вълната ще продължи“, имайки предвид, че все повече приближени сега на Пеевски ще се върнат под крилото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Чакъров отрича да е оказвал натиск и да е отправял заплахи върху областните председатели на ДПС, както беше обвинен от Пеевски.

„Разговори има проведени, но тонът никога не е бил такъв. Аз съм лекар, хуманист и не е в природата ми да работя с натиск и заплахи. Това не е моята природа. Има други, които прилагат такива подходи, но всеки си решава как да работи“, коментира той, намеквайки, че Пеевски използва такива подходи.

Отказвайки да каже името на Пеевски, Чакъров потвърди, че според Ахмед Доган, с когото той по думите му си е говорил след вчеращото му писмо до депесарите, че именно той прилага „мутренски подходи“.

Четете още

Избор на редактора