Чакъров: Чакайте обръщение на Доган

ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалността, каза единият от председателите на ДПС Джевдет Чакъров, след като излезе от среща с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в имота на Доган в парк „Росенец“. На нея присъстваха и депутати и членове на движението.

Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава, посочи Чакъров. Той заяви, че трябва да има стабилност в страната и да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство.

Проведохме задълбочено заседание с нашия почетен председател. Обсъди се политическата ситуация в страната. Обсъди се и ситуацията вътре в нашата политическа сила и в парламентарната ни група, каза още Джевдет Чакъров.

Видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед натрупаното напрежение, отбеляза той. Това, което обсъдихме на срещата, е, че ДПС не функционира в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането. Имаме предвид автентичното ДПС – с функциониране на колективните органи, диалог, визия, обсъждане на решения, които произтичат от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав, посочи Чакъров.

Решението на всички колеги е, че връщане назад няма и трябва да възстановим нормалността, заяви той. Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират, няма обсъждания, няма вземане на решения. Ние вярваме в потенциала на ДПС. Очакваме позитивни стъпки и решения от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция, и в Европа, отбеляза председателят на ДПС. Осъзнаваме нашите отговорности, трябва да има стабилност в страната и да се положат всички усилия за съставяне на правителство. Ако не съумеем, естествено ще се отиде на избори, но това не е решение, заключи Чакъров.

По-рано шест коли с представители на ДПС пристигнаха в къщата на почетния председател на партията Ахмед Доган в парк „Росенец“, видя репортер на БТА.

Депутатът Рамадан Аталай, който беше изключен преди дни от Парламентарната група на ДПС, също пристигна в къщата на Доган. Аталай не пожела да разговаря с журналистите.

Четете още

Избор на редактора