Ченге простреля 19-годишен в Плевен

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, добави прокурор Илиева. При огледа са намерени и иззети две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница, допълни прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен.

Полицейският служител, прострелял младежа, е временно отстранен от длъжност. Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Ситуацията се е разиграла около 02:30 часа тази нощ на булевард „Георги Кочев“ в Плевен. Служители от ОД на МВР дали знак за спиране на лек автомобил „Фиат“. Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и напуснал мястото.

Служител на МВР е произвел изстрели, в резултат на което един от пътниците на задната седалка е ранен. Водачът на автомобила е потърсил медицинска помощ, пострадалият – 19-годишен, е настанен за лечение в болница. Установена е самоличността на всички участници в инцидента. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело, допълват от полицията в Плевен.

Четете още

Избор на редактора