57-годишен закла жена си и сетне се обеси

57-годишен мъж закла 42-годишна жена в къща в Червен бряг, а след това отне собствения си живот, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Сигналът за трагедията е подаден в 6.57 часа тази сутрин на телефон 112.

До момента е установено, че убийството на жената е извършено в дома й, а мъжът се е самоубил в друга къща в Червен бряг.

Жертвата Десислава Маринова и съпругът й Коци К. живеели заедно от 2002 г. От около 20 години пребивавали в Испания. През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година жената се завърнала в България, заедно с двете им деца. Тя два пъти подавала молби за развод до Районния съд, които впоследствие оттегляла, пише 24 часа.

В началото на 2024 година жертвата подала молба до съда за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До момента на убийството двамата съпрузи, заедно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на съпругата. Днес сутринта майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня. При извършения оглед по тялото на убитата са констатирани шест прободни рани – четири в областта на врата, една в
областта на мишницата и една в гърба. В същата стая, където е открито тялото на 42-годишната жена, е намерен и нож, с който, според първоначалната версия, се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено тялото на самообесилия се Коци К. в къща, която той бил закупил преди месеци.

Извършват се процесуално-следствени действия под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Плевен. Към момента от МВР не дават информация за причините за жестокото престъпление.

Четете още

Избор на редактора